Workshop

Afgelopen week een erg leuke workshop gevolgd bij Calumet in Amsterdam. Tom Museeuw gaf zijn Create That Light workshop. “Create That Light” omvat zijn manier van omgaan met licht. Hij werkt veel met bestaand licht en vult dit aan met “eigen licht”. Soms met reportageflitsers op statief, maar meestal met grote reflectieschermen op een aluminium frame van California Sunbounce.
Hij weet hiermee prachtige frisse foto’s te maken met zacht, redelijk egaal licht. En hele mooie lichten in de ogen.
Tom weet alles met veel Belgische humor te brengen. Hij fotografeert voornamelijk kinderen en het is geweldig om te horen hoe hij met zijn humor die kinderen weet te motiveren.

‘s-Middags gingen we zelf fotograferen met de California Sunbounce in verschillende formaten. Ik krijg er altijd een beetje de kriebels van om met 10 fotografen op een rij hetzelfde model te fotograferen. Maar hieronder toch maar een foto die ik gemaakt heb op deze koude wintermiddag.

portret tijdens Calumet workshop Create That Light - daglicht met California Sunbounce

Ik heb veel geleerd van Tom. Jammer dat de California Sunbounces erg duur zijn en voor een fotograaf zonder assistent vrij moeilijk te hanteren zijn. Ik heb er nog niet zo veel vertrouwen in dat zo’n scherm op een statief niet wegwaait en ik er achteraan moet rennen… Dat komt dan ook weer zo klungelig over. Ik wacht dus even totdat California Sunbounce hier een mooie oplossing voor heeft.
Tom Museeuw heeft overigens een leuke en leerzame blog: Create That Light

***
Meer portretfotografie en informatie op Monique van der Steen fotografie