Verhuizen!!

Spannende tijden breken aan want over een paar weken gaan we beginnen met onze verhuizing! Mijn vriend en ik gaan dan wonen in mijn ouderlijk huis in Veghel. Het is een boerderij, nu nog in gebruik als melkveebedrijf en woning door mijn broer en zijn gezin. Zijn bedrijf moet wijken voor villapark Scheifelaar II. Op dit moment wordt er nog druk gebouwd aan een nieuw bedrijf voor mijn broer in Steenderen (achterhoek).
Het is natuurlijk erg heftig voor mijn broer en zijn gezin om met het hele bedrijf en alle koeien te moeten verhuizen. Ik heb grote bewondering voor hem en alles wat hij heeft moeten doen om dit nieuwe bedrijf van de grond te krijgen. Gelukkig is Steenderen een fijn dorp met leuke mensen dus ze krijgen het er vast naar hun zin. Er is daar nog alle ruimte en de omgeving is prachtig.

Havelt

het Havelt in Veghel

 

wij gaan in het linkerdeel van de boerderij wonen

Wat dat betreft stelt onze verhuizing niet zo veel voor: van een appartement in Den Bosch naar een fijn huis in Veghel. Maar ook voor ons zal het even wennen zijn. En ik vind het een gek idee dat de omgeving waarin ik opgegroeid ben straks helemaal zal veranderen. We wonen dan aan de rand van een nieuwbouwwijk en alle stallen die mijn vader en broer hebben gebouwd worden natuurlijk gesloopt. En de weilanden volgebouwd. Ik denk dat ik dan nog wel even een traantje zal laten…

Ook voor mijn moeder is het heftig. Zij woont in het achterhuis van de boerderij en is nog altijd erg actief op het bedrijf. Mijn vader is opgegroeid in dit huis en er 14 jaar geleden overleden. Toen heeft mijn broer het bedrijf overgenomen en is ze in het achterhuis gaan wonen. Toevallig leveren we op 16 april, de sterfdag van mijn vader, onze sleutel in en zullen we helemaal verhuisd zijn naar de boerderij.

het bedrijf vanuit Veghel gezien

 

zicht op de villawijk Scheifelaar, die uitgebreid gaat worden

zicht op de villawijk Scheifelaar, die uitgebreid gaat worden

We vinden het wel fijn om op de boerderij te kunnen gaan wonen. Lekker veel ruimte in het huis en een groene omgeving. En ik kan er zelfs een fotostudio en kantoor in huis maken! Den Bosch zullen we missen, maar ach, dat is toch niet zo ver weg. Ik kom er nog graag terug om te fotograferen!

Bovenstaande foto’s zijn trouwens van zomer 2010. Ondertussen wordt er al gewerkt in de weilanden aan het bouwrijp maken.

Toevoeging 01-04-2012:

Inmiddels zijn we druk bezig met schilderen en verhuizen. Afgelopen maandag zijn de koeien van mijn broer met 8 vrachtwagens verhuisd naar het nieuwe bedrijf. Natuurlijk heb ik weer volop gefotografeerd. Het was zoals verwacht heftig en emotioneel, maar alles is goed verlopen. Een prachtig en ontroerend gezicht om de koeien de nieuwe stal in te zien gaan!

De eerste koeien komen de nieuwe stal binnen