Van autoband naar stoel

Onlangs heb ik een project gedaan met styliste Marloes Wolfs, The Art of Styling.
Het omvatte een drieluik waarin de stoel “origine” van ontwerper Tristan Frencken centraal staat. Marloes wilde een fotoreeks waarin de ontwikkeling van industrieproduct naar interieurstuk weergegeven werd. Samen hebben we dit concept verder ontwikkeld met onderstaand resultaat.

 

Stoel "Origine" - de oorsprong

Stoel "Origine" - de oorsprong

 

Deze eerste foto geeft de oorsprong weer van het materiaal waarvan de stoel is gemaakt. Het idee was om de stoel als het ware voort te laten komen uit de autobanden. Door zowel stoel als banden scherp te fotograferen lopen deze in elkaar over.

 

Stoel "Origine" - tussen oorsprong en bestemming

Stoel "Origine" - tussen oorsprong en bestemming

 

De stoel staat in een tussenruimte, zweeft nog tussen oorsprong en zijn bestemming. Hij staat in een onbestemde ruimte die zich langzaam om de stoel heen vormt en verandert in een interieur.

 

Stoel "Origine" - de bestemming

Stoel "Origine" - de bestemming

 

De stoel heeft zijn bestemming gevonden, is een gebruiksobject in een interieur geworden. Prachtige subtiele styling van het model en het interieur door Marloes Wolfs!

Bij alle foto’s is gewerkt met twee flitslampen van Elinchrom (Style 600RX), paraplu’s om het licht iets te verzachten en reflectieschotten.

***
Meer productfotografie en informatie op Monique van der Steen fotografie