Mijn meest waardevolle foto

Mijn meest waardevolle foto is van ver voordat ik fotograaf was. Sterker nog, mijn waardevolste foto is niet eens door mezelf gemaakt. Het is deze foto van mijn pappa.

 

Mijn pappa bij de koeien

Mijn pappa bij de koeien

 

De fotograaf die de foto jaren geleden maakte had nooit kunnen denken dat die zo belangrijk voor iemand zou worden. Hij had een directeur van Campina op zijn bureaustoel hier in de ligboxenstal gefotografeerd. Als dank heeft hij ook een extra portret van mijn vader als trotse melkveehouder tussen zijn koeien gemaakt. Mijn pappa voelde zich wel een beetje ongemakkelijk hierbij maar heeft gelukkig toch meegewerkt.

Vandaag, 16 april, is het 13 jaar gelden dat mijn pappa plotseling overleden is. We konden toen bijna geen leuke recente foto’s van hem vinden, maar gelukkig hadden we deze foto van pappa. Gewoon zoals we hem het beste kenden, in zijn blauwe overall, tussen de koeien. Wat toen zo’n alledaags beeld was, is nu het meest dierbaar voor mij. Ik ben die fotograaf erg dankbaar dat hij dat beeld voor ons vastgelegd heeft.

En dankjewel, pappa.