Jamaica

Net terug van een vakantie op Jamaica. Het was er even wennen voor me. Jamaicanen zijn vaak hele directe mensen. Ze maken graag een praatje met je. Soms voor de gezelligheid en soms om een fooitje te verdienen. Ze zijn dan zeker niet te bescheiden om daar naar te vragen.

Maar na wat mensen gesproken te hebben kreeg ik veel bewondering voor de tolerantie en humor van de Jamaicaan. Dik of dun, donker of “whity”: het maakt niet uit. 

Uiteindelijk zijn ontmoetingen en gesprekken met een aantal lieve mensen me dan ook het meeste waard gebleken. Daar kon ik nog meer van genieten dan van de prachtige groene natuur!

Portret van Kimberly in Jamaica

Portret van Kimberly in Jamaica

Kimberly is een van die mensen die veel indruk op me gemaakt heeft. Als dochter van een taxichauffeur mocht zij op zondag mee op excursie met haar vader. We gingen met hen een dag naar het oosten van Jamaica. Ze is echt een eigenwijs wijsneusje. En kon niet stoppen met laten zien hoe goed ze is in rekenen.

Ze heeft me de hele dag gezelschap gehouden en tegen me gekwebbeld en op de terugweg lag ze opgekruld met haar hoofd in mijn schoot te slapen. Heel aandoenlijk. Gelukkig heb ik deze foto nog even snel kunnen maken ter herinnering.

Nu wil ik je natuurlijk ook nog iets van de mooie natuur laten zien:

Mitchel vaart ons over de Rio Grande, Jamaica
Mitchel vaart ons over de Rio Grande, Jamaica

Kapitein Mitchel vaart ons hier met een raft over de Rio Grande, een brede rivier door de jungle van Jamaica. Deze rafts werden vroeger gebruikt om bananen mee te vervoeren. Mitchel doet dit werk al 40 jaar! Hij vindt het nog steeds leuk, vooral omdat hij mensen van over de hele wereld ontmoet.

***
Meer fotografie en informatie op Monique van der Steen fotografie