Inspirerende fotoprojecten

Wat is internet toch een geweldig en inspirerend medium voor fotografen. Ik kwam twee hele leuke creatieve ideeën van fotografen tegen, die anderen uitnodigen om hun voorbeeld te volgen en er zelf mee aan de slag te gaan. Daar is deze rustige vakantieperiode natuurlijk een heel mooi moment voor!

Eager is een website waarop fotoseries te koop zijn, ook enkele van mij natuurlijk. In hun online magazine berichten ze over een project van de Engelse fotografe Alma Haser. En ook Eager zelf heeft een fotoproject bedacht waarvoor zij fotografen oproepen om een zelfportret te maken met letterlijk een rode lijn door de foto, die al deze portretten verbindt.

Dit is mijn portret voor het Red Line project van Eager. Andere inzendingen zijn hier te zien: Follow the Red Line.

 

Zelfportret voor Red Line fotoproject didyousayeager.com/eager/nl/redline

 

Het tweede project is het Ten Seconds project van fotografe Alma Haser. Zij heeft zich laten inspireren door filmpjes die haar vader vroeger gemaakt heeft toen zij en haar broertje zich aan het verstoppen waren. Kinderen verstoppen vooral hun gezicht en denken dan niet meer zichtbaar te zijn.

Alma laat een camera filmen en zet van een andere camera de zelfontspanner aan. En dan snel verstoppen voordat de foto genomen wordt! Alma’s foto’s en filmpjes zijn hier te zien. De foto’s zijn sfeervol en met oog voor detail gemaakt. Haar kleding is afgestemd op de omgeving waardoor ze helemaal opgenomen wordt in het “decor”.

De fotografe heeft na deze serie andere fotografen opgeroepen om hun eigen Ten Seconds in te zenden. Aangezien ik onlangs nog verstoppertje heb gespeeld met mijn neefjes en nichtje vond ik het wel iets voor mij. Toen zat ik bijvoorbeeld verscholen achter een open geklapte paraplu in de hal en opgevouwen in een krat in de kelder… Dit keer leek het me wel een goed idee om helemaal op te gaan in het bloemetjesbehang. Jammer genoeg heb ik geen pak met dit patroon, maar dat heb ik op een andere manier opgelost.

 

10 seconds project

 

 

De foto is niet zo mooi en stijlvol geworden als die van Alma, maar ik heb wel heel veel lol gehad! Alma wil de ingezonden foto’s en filmpjes gaan exposeren in Londen en hier staat al een artikel over dit project. Kijk vooral ook even naar andere inzendingen op de website van Ten Seconds project. Erg grappig!