Goldfinger part II

Deel twee van de photoshoot met styliste Marloes Wolfs met als thema “olijfolie” is inmiddels ook klaar.

Dit keer heeft Marloes een model (Eugenie Somers) geregeld dat ze helemaal ingesmeerd heeft met gouden bodypaint. Normaal gesproken ben ik meer bezig met natuurlijke portretten, maar ik vond dit toch ook wel erg leuk om te doen.

In mijn woonkamer thuis in Den Bosch had ik een hoek vrij gemaakt voor de photoshoot. We konden hier prima werken. Dit keer dus niet in die koude boerderij in Elshout. Verwarming lekker hoog voor Eugenie en fotograferen maar.

Allereerst flink wat aandacht besteed aan de juiste positie van het model. Toen we dat eenmaal perfect hadden kwam de “olijfolie” erbij. Dit was dus stiekem honing. Dat gaf prachtige druppels. Beetje plakkerig dat wel. Ik kleef nu nog op sommige plekjes vast aan de kamervloer dus pak vandaag de dweil er maar eens bij…

We zijn zo’n 3 uur bezig geweest met makeup en fotograferen en daarna nog 4 uurtjes Photoshop. Blijkt dat die gouden bodypaint bepaald geen gladmakend effect heeft op de huid en de structuur nu juist extra benadrukt, dus heb daar  flink aan moeten retoucheren en verzachten.

Weer een druk weekend achter de rug dus, maar ach het is toch hobby… en werk. 😉

Kijk voor meer werk van Marloes op TAS, The Art of Styling.

***
Meer portretfotografie en informatie op Monique van der Steen fotografie