expo

expo

Hieronder ziet u een overzicht van mijn huidige en afgelopen exposities. Het geëxposeerde werk is ook te koop, voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

AFZAKKERIJ NOORDKADE 2019

De serie Wasteful Thinking is in Café de Afzakkerij, Noordkade Veghel te zien van 4 september tot en met 20 oktober 2019. Wat een fijne plek voor mijn foto’s; past perfect in deze industriële omgeving! Met dank aan Galerie de Compagnie.

expo afzakkerij noordkade

Open Atelier Route Veghel 2017

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 van 11.00 tot 17.00u was iedereen van harte welkom om te komen kijken naar mijn expositie. Ik nam toen deel aan de Open Atelierroute Veghel met een serie persoonlijke foto’s die gaan over het rouwproces na het overlijden van mijn moeder in mei 2016. Ik exposeerde er onder meer de serie “Tegenlicht”.

De reacties waren hartverwarmend en ontroerend. Heel mooi om dit te hebben gedeeld met zo veel mensen, die er vaak ook iets uit hun eigen leven in herkende.

 • open atelier route Veghel 2017

  open atelier route Veghel 2017

 • open atelier route Veghel 2017

  open atelier route Veghel 2017

 • open atelier route Veghel 2017

  open atelier route Veghel 2017

 • open atelier route Veghel 2017

  open atelier route Veghel 2017

 • open atelier route Veghel 2017

  open atelier route Veghel 2017

De expositie vond plaats in mijn werkruimte aan huis op het Havelt in Veghel. Dit was voor mij een hele mooie passende plek omdat mijn moeder naast ons in deze boerderij heeft gewoond. Ook ben ik hier opgegroeid.

Fabriekswinkel Noordkade Veghel

DE FABRIEKSWINKEL NOORDKADE 2016/2017

Vanaf oktober 2016 tot april 2017 zijn enkele van mijn foto’s uit de serie Wasteful Thinking opgenomen in de collectie van De Fabriekswinkel op de Noordkade in Veghel.

De Fabriekswinkel is opgericht door Stichting Cultuur Haven Veghel en Kunstgroep De Compagnie. Zij creëerden een soort museumwinkel waar etsen, schilderijen, beelden, tassen, boeken, gadgets en nog veel meer te koop worden aangeboden.

Locatie: De Fabriekswinkel
N.C.B. Laan 52,
5462 GE Veghel
Open: woensdag, donderdag, vrijdag van 11.00 – 17.00 uur en zondag van 14.00 – 17.30 uur

FABRIEK MAGNIFIQUE 2016

Tijdens dit festival, 22 t/m 24 juli 2016 te Veghel, zijn twee van mijn series te zien.

Locatie: Koekbouw op de Noordkade in Veghel.

Verbinding (2015)

Fotografie: Monique van der Steen, ontwerp en styling: Nancy Fleskens

Vijf foto’s op dibond, 60x90cm

Dat er bij een (eeneiige) tweeling sprake is van een bijzondere band is alom bekend. De afgelopen jaren zijn hieraan meerdere wetenschappelijke onderzoeken, maar ook televisieprogramma’s gewijd. Het is een onderwerp dat ons blijft intrigeren. Twee (bijna) identieke mensen, maar toch ook vaak twee totaal verschillende individuen.
Om deze bijzondere band op kunstzinnige wijze in beeld te brengen, hebben fotograaf Monique van der Steen en stylist Nancy Fleskens de handen opnieuw ineen geslagen. Dit heeft geresulteerd in de fotoserie met de titel ‘Verbinding’. De band tussen de modellen (de eeneiige tweelingzusjes Flora en Lotte) wordt benadrukt door compositie, belichting, styling en ontwerp van de ‘kledingstukken’ en accessoires, die allen zijn gemaakt van verbandmaterialen. De foto’s brengen de sterke band in beeld, die aan de ene kant benauwend kan zijn, maar aan de andere kant een kracht geeft die met geen enkele andere relatievorm vergeleken kan worden.

Tegenlicht (2016)

Fotografie: Monique van der Steen

Een serie over de ziekte van mijn moeder. In januari 2016 kreeg zij de diagnose maagkanker en zij is overleden op 6 mei. Deze foto’s maken deel uit van mijn rouwproces, terugkijkend op het gevoel van de afgelopen maanden. Min of meer alledaagse voorwerpen hebben voorgoed een (andere) lading meegekregen.

Later is deze serie nog flink uitgebreid. Dit eerste deel van 8 foto’s was ook te zien tijdens Fabriek Magnifique 2016.

Tegenlicht fotoserie

BOSCH OPEN EXPO 2016

Wasteful Thinking

Fotografie: Monique van der Steen, styling en concept: Nancy Fleskens

Foto’s op dibond met mat perspex, 60x90cm

In november hebben wij ons ingeschreven voor de Bosch Open Expo (B.O.E.). Uit 700 werken zijn er 158 gekozen, waaronder twee tweeluiken uit onze serie Wasteful Thinking. Vanaf 19 maart 2016 is de unieke tentoonstelling op acht locaties in ’s-Hertogenbosch te zien. Een tweeluik hing in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en een tweeluik hangt in museum Slager. Twee prachtige locaties dus waarbij we hopen dat we veel mensen een fijn gevoel kunnen geven bij het bekijken van de foto’s.

19 Maart t/m 4 juli in Jeroen Bosch Ziekenhuis en 8 mei t/m 18 september in Museum Slager.

Tevens is er een catalogus op papier uitgebracht van de complete tentoonstelling.

Fabriek Magnifique 2014

Zwarte pasta

Samen met styliste Nancy Fleskens heb ik wederom een fotoserie gemaakt om ten toon te stellen tijdens festival Fabriek Magnifique in Veghel. We wilden hiermee food en creativiteit in elkaar over laten lopen. Voedsel uit de functionele context gehaald en als “materiaal” voor de kunstuiting als het ware. Nancy heeft met zwarte pasta (spaghetti en penne) geëxperimenteerd in zowel rauwe als gekookte toestand. Dit experiment heeft geleid tot het ontwerp van een haarstuk, armband en “borduurwerk”.

Slokdarmfestival (huidig Fabriek Magnifique) 2012

Tijdens dit geweldige en grootse Veghelse festival aan de Noordkade hadden wij beschikking over een grote ruimte om flink wat werk in te exposeren. Dit werk is voortgekomen uit een samenwerking tussen mij en styliste Nancy Fleskens. Foto’s op dibond met mat perspex, 60x90cm

Wasteful Thinking

Voor dit werk, dat deel uit maakt van een serie van 6 meisjes, maakte styliste Nancy Fleskens van afval- en restmateriaal (koffiepads, gelaserde stukjes vlieseline, leder, afvalzakken, kaasdoek) haarstukken en halsversieringen. Geinspireerd door klassieke schilderkunst en qua sfeer passend in de tijdsgeest van Bosch. In beeld gebracht door fotografe Monique van der Steen.

De meisjes vormden een inspiratiebron voor stillevens. Hierbij sluit de styling van ieder tableau naadloos aan bij een meisje, zodat steeds een bij elkaar passend duo is ontstaan.

In de tableaus ligt het accent op de essentie van waar het bij eten om gaat: versheid, duurzaamheid, kleur, textuur, sfeer, etc. Het moet niet alleen meer gaan om het mooie kunstwerkje op het bord, maar veel meer om de oorsprong van het product.

Culinaire fotografie

Naast de serie Wasteful Thinking hebben wij een aantal culinaire foto’s geëxposeerd tijdens het Slokdarmfestival 2012. Dit was tevens een samenwerking met styliste Nancy Fleskens die de gehele foodstyling heeft verzorgd.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!