Culinaire fotografie vanuit de badkuip…

Afgelopen dinsdag heb ik gewerkt met styliste Nancy Fleskens aan sfeervolle culinaire fotografie. Zij heeft van onderstaande fotografie de foto-styling en food-styling verzorgd èn het concept bedacht.

Nancy woont prachtig in het dorpje Hedikhuizen. Het was wel te zien dat dit het huis van een styliste is: ik keek mijn ogen uit! Ze heeft in haar huis een mooie muur die zij als achtergrond wilde gebruiken. Nou prima, ik nam al mijn spullen mee en we hebben in haar huis een set opgebouwd met studiolampen. Wel jammer dat die muur in de badkamer is…. Ik zat  te fotograferen met mijn laptop in de badkuip. Afentoe even de foto’s rustig bekijken vanaf de toiletpot. Dat was weer een hele nieuwe ervaring! Ach ja, improviseren hoort bij mijn vak.
 

Vijgen met honing

Vijgen met honing

 
Ja hoor, alweer knoeien met honing. Dit keer gewacht op een prachtige “blub” onder de lepel. Dit is mijn favoriete foto uit de reeks.
 
Crème brûlée

Crème brûlée


 
Quiches

Quiches

 
Vruchtentaart

Vruchtentaart


 
Kaas, boter en knoflook
Kaas, boter en knoflook

 
Ik heb erg fijn samengewerkt met Nancy en hoop dit nog vaker te kunnen doen. Haar styling vind ik super. En het was een lekker dagje werken!
 

***
Meer culinaire fotografie en informatie op Monique van der Steen fotografie