Buiten portretten

Nog even genieten nu want binnenkort is het weer te fris om ontspannen buiten portretten te maken. Afgelopen zomer heb ik hiervoor weer veel leuke plekjes ontdekt, zowel in de stad als in de natuur.

Buiten portretten maken doe ik erg graag. De omgeving geeft een eigen sfeertje mee aan de foto’s en geeft inspiratie voor poses. Het voelt minder stijf en meer ontspannen dan in een studio. Liefst maak ik een combinatie tussen natuurlijk licht en flitslicht.

 

Portret van drie vriendinnen in Den Bosch bij een grafitti muur

 

Portret van drie vriendinnen in Den Bosch

Drie gezellige meiden in Den Bosch

 

Alhoewel ik natuurlijk licht ook vaak mooi vind flits ik meestal bij met losse flitsertjes op statieven (strobist). Maakt alles net even wat frisser en ook bij felle zon of nu juist heel somber weer kan ik het licht naar mijn hand zetten. En als je in je eentje werkt is het makkelijker als aan de slag gaan met reflectieschermen.

 

Portret voor website van Merel van Veenendaal, Van Veenendaal Co

Portret voor website van Merel van Veenendaal, Van Veenendaal Coaching

 

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt op de Bedafse Bergen in Uden. Een heel mooi gebied om in te fotograferen met dat lichte zand. Werkt eigenlijk als een groot natuurlijk reflectiescherm want het reflecteert mooi zacht licht omhoog.

Een ander favoriet gebied van me is de Wamberg nabij Berlicum. Ik heb daar Serge geportretteerd voor zijn website. Toen zijn vriendin ook even kwam kijken heb ik ze natuurlijk samen gefotografeerd. Toevallig allebei mooi in het blauw gekleed.

 

Portret van Serge in natuurgebied Wamberg

 

Portret van Serge in natuurgebied Wamberg

 

***
Meer portretfotografie op locatie op Monique van der Steen fotografie